MARKVARTICE – okresní liga – 20.6.2009.

    V sobotu 20.června jsme se vydali velmi brzy do Markvartic  na okresní  soutěž jihlavské ligy v požárním útoku . Snažili jsme se abychom avkou dojeli pro nás do  vzdáleného místa konání soutěže včas, ale jak jsme po příjezdu zjistili náš spěch byl téměř zbytečný. Po registraci našich dvou družstev jsme dlouho čekali na zahájení soutěže, které jsme si zpříjemnili fotbalem a ochutnávkou výborných domácích klobás.Po nástupu družstvo pavlovských hasičů  se startovním číslem jedna absolvovalo už ani nevím kolikrát opakovaně požární útok . Příčinou byl problém s časomírou, kterou opravil až přivolaný pan František Popelář. Soutěž proto začala s dvouhodinovým zpožděním.

     Mokrý terén a čekání na start nevěstilo nic dobrého. A přece. Družstvo Kamenice A dosáhlo zatím svého nejlepšího času 17,98 a s ním také obsadilo 2.místo v soutěži ve své kategorii.Mladší družstvo Kamenice B s časem 26,06 získalo místo šesté. Docela dost nás rozhodila v prvním pokusu prasklá hadice, která způsobila naražení zápěstí ruky naší Báry Kalivodové na rozdělovači. Přátelskou výpomoc Nové Říši na koši tentokrát zajistil Vojta Kameník. Na základně s námi pracovali teta Dana a Leoš.

    Velmi nás mrzelo, že pořadatelé neměli poháry pro obě kategorie. Obdarováni, všichni zdrávi, ale bez „lesklého džbánku“ jsme odjeli oslavit vítězství do Pohostinství Na Líchách, kde jsme na hřišti hráli Pétanque. Ten byl naší výhrou v soutěži.

     Moc děkuji rodičům naší Lucky Jirkovské za pomoc s Bárou, čímž nám umožnili dokončit soutěž – Leoš.

Více fotografií naleznete zde v galerii.