NEVCEHLE – noční soutěž – 6.6.2009

   V sobotu 6.června jsme se zúčastnili otevřené soutěže jihlavské okresní ligy mladých hasičů v obci Nevcehle. Začátek soutěže byl naplánovaný na 18:00 hodin. Z tohoto důvodu jsme obě družstva vyjely naší „ávkou“ od hasičovny již před pátou. Cesta nám docela utekla. Na místní sportoviště hasičů jsme dojeli včas a proto jsme  měli dostatek času se rozpohybovat a prozkoumat dráhu, která byla poněkud od základny k terčům zahnutá.Po registraci dostalo družstvo A startovní číslo 1 – uf…(pro něco je to dobré, pro trému špatné).

   To dobré bylo, že po útoku jsme mohli jít tradičně s vedoucím na letos lépe jak minule připravený raft a brázdit rybník. Také bylo možné stát v dlouhých frontách u stánků s občerstvením na velmi chutné hranolky, bramboráky a ostatní dobroty. To prý nám jde nejlépe, říká Leoš.

   Lepších časů jsme dosáhli v pokusu prvním. - družstvo Kamenice A – 18,70 a složením mladší Kamenice B – 22,51. Oběma družstvům se v druhém kole odpojila hadice C  od rozdělovače, družstvo B mělo ještě předčasný start, což je také „rozhodilo“. Pohár domů nevezeme, ovšem pořadí do okresní ligy je započteno pro Áčko - skvělé 2.místo a Béčko - krásné místo 7..

   Tradičně velký počet návštěvníků a soutěžících , naladěn věhlasnou atmosférou předešlých soutěží byl důkazem nadšení pro hasičský sport, kterým žije celá obec. Nedostatek jsme viděli v malém manipulačním prostoru u základny ohraničeným horskou sjezdařskou sítí a nepřítomností technické čety u základny. Leoš a Michal P., jediný doprovod na soutěži měli plné ruce práce s naší mašinou. Speciální osvětlení soutěže obsluhoval náš Mirek Čutka . Příspěvek do fotogalerie zpracovala teta Dana N.

Více fotografií naleznete zde v galerii.