PLAMEN 2009 – Meziříčko, 23.-24.5.2009

 S příchodem teplého počasí, se začínají  naši mladí hasiči každé úterý pečlivě připravovat na jarní kolo soutěžní hry Plamen.

    Letošní kolo hry Plamen 2008/09 se konalo 23. a 24. května na rekreačním středisku Meziříčko. Slunečný víkend, příjemně prožitý čas s kamarády, pohyb na čerstvém vzduchu a velký úspěch našich mladých hasičů vykouzlily úsměv a radost ve tvářích ne jen u mládeže a jejich vedoucích, ale po příjezdu domů i u rodičů.

    2. místo v okresním kole je velkou odměnou za jejich snahu a  nadšení pro hasičský sport. Naši mladí měli možnost si v některých disciplínách zasoutěžit jako náhradníci za okolní sbory. Tomáš N. si vyzkoušel útok CTIF za loucký sbor, Ondra N. rozdělovač v požárním útoku za Novou Říši, Eliška N. štafetu dvojic za Velký Beranov  a Mirka N. ve štafetě 4x60m zaskočila za Bedřichov.
Velmi nás potěšilo, že naše kronika byla vyhodnocena za uvedené období jako nejlepší.

Nepříjemnou stránkou soutěže byl nedostatek nealkoholických nápojů, které došly v prodejním stánku již v neděli po obědě, právě v době kdy pod prudkým sluncem probíhaly požární útoky. Chyběl také jasný časový rozpis k nástupům na jednotlivé disciplíny, což působilo zvláště nováčkům mírné problémy. Strava a ubytování bylo dobré.

Po příjezdu jsme byli pozváni na kamenickou zmrzlinu a přípitek s občerstvením do blízké restaurace U Rajmunda pod přístřešek.

Více fotografií naleznete zde v galerii.